Міжнародний День протидії булінгу

Організація Об‘єднаних Націй оголосила 4 травня Днем боротьби з булінгом - з однією з найпоширеніших проблем, з якою доводиться зіштовхуватись учням, батькам та вчителям. День запобігання булінгу відзначають з метою підвищення обізнаності про ризик булінгу та цькування серед дітей і молоді в усьому світі, а також пошуку механізмів запобігання цьому злу, яке сьогодні стало страшною небезпекою для дітей і молоді.

Булінг – це не просто бешкет чи пустощі у навчальному закладі. Це особлива форма взаємин, яка ґрунтується на дискримінації, насильстві та агресії.

Систематичні цькування, насмішки, бойкот, дезінформація, фізична розправа та псування особистих речей, що призводить до фізичної шкоди, приниження та постійного страху – карається законом!

Саме тому, регулярно 200 шкільних офіцерів поліції успішно працюють над подоланням цього негативного соціального явища на території Харківщини.

Якщо ваша дитина, її друзі чи однокласники стали жертвами таких дій, зверніться:

- за допомогою до адміністрації школи

- до шкільного офіцера поліції, дільничного поліцейського чи працівника ювенальної превенції.

Зателефонуйте:

- на Національну дитячу «гарячу лінію» 0800 500 225 (безкоштовно зі стаціонарних) або 116 111 (безкоштовно з мобільних);

- на спецлінію 102.

Важливо для батьків:

Завжди звертайте увагу на психологічний стан дитини, особливо коли вона повертається зі школи. Адже не всі діти можуть поділитися труднощами та, зазвичай, мовчать про випадки булінгу в школі. Спілкуйтеся з ними та наголошуйте, що вони завжди повинні звертатися до вас або до вчителів за допомогою.

З метою формування толерантного ставлення до оточуючих та підвищення рівня обізнаності при прояві булінгу, практичний психолог ліцею провела заходи в 2-А та 4-А класах до Всесвітнього дня боротьби з булінгом! Було переглянуто відеоролік та обговорено сім правил поведінки, коли дитина побачила прояв цього явища! Важливо, що діти кожного з цих класів відзначили, що у них дружні стосунки і булінг відсутній. Вважаю, що ці класні керівники достатньо уваги приділяють розвитку гуманізму та людяності!

Фотозвіт заходів

Кiлькiсть переглядiв: 79

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.